Prei

Prei is een groente die behoort tot dezelfde familie als de ui en knoflook. We eten de stam van de prei. Het wordt vaak gebruikt om smaak aan een gerecht toe te voegen. Het donkere gedeelte wordt vaak niet gebruikt, omdat dit wat bitter is. Men gebruikt voornamelijk het witte gedeelte en het licht groene. Het wordt gebruikt in soep, rijstgerechten, bami en pasta's.

Gekookt is het zacht met een milde smaak. Gebakken wordt het knapperig en wordt de smaak beter behouden. Rauw kan het gebruikt worden in salades en kan het goed als hoofdingrediënt dienen.

Kippensoep

Uitjes fijnsnijden en in de pan fruiten met de olijfolie en de kerriepoeder. De kippensoep erbij. Alles aan de kook brengen. Als laatste de prei ringen snijden en erbij gooien. Even nog doorkoken en smullen maar!

  • 1 theelepel Olijfolie
  • 1 uien
  • 1 Prei
  • 1 stuk bouillonblok (Maggi)
  • 1 eetlepel kerriepoeder

Wie zijn wij?

Wij zijn een internationaal werkende organisatie. Om onze klanten te kunnen blijven helpen zijn wij ons team aan het uitbreiden. Ben jij die enthousiaste zelfstandige persoon die graag werkt met mensen en helpt hun doelen te behalen dan kan jij ons binnenkort versterken. Wij verzorgen een interne opleiding. Ervaring en/of affiniteit met gezondheid en voeding is een pre.

Nieuwsbrief

U kunt zich gratis inschrijven voor onze nieuwsbrief. Zo ontvangt u tips en recepten gemakkelijk thuis!

Recepten | Ingredienten | Artikels | Dieten | Boeken | Tijdschriften | Contact | Links

Uw wachtwoord  

© Copyright Energiekinbalans.nl | Ontwerp door: Odessa webdevelopment | Template: Templateworld.com