Gegrilde kipfilet met gestoomde groenten en zoete aardappelpuree

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 handenvol gemengde groenten naar keuze (bijv. broccoli, wortelen, bloemkool)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden zoals peterselie of basilicum (optioneel, ter garnering)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Bestrooi de kipfilets aan beide zijden met paprikapoeder, zout en peper.
  2. Grill de kipfilets gedurende 6-8 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een interne temperatuur van 75°C bereiken. Haal de kip van de grill en laat deze even rusten voordat je hem serveert.
  3. Terwijl de kip grilt, stoom je de groenten. Plaats de groenten in een stoommandje boven kokend water en stoom ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze knapperig en beetgaar zijn.
  4. Kook ondertussen de zoete aardappels in een aparte pan met kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 10-12 minuten. Giet de zoete aardappels af en pureer ze met een vork of aardappelstamper. Voeg indien gewenst een beetje olijfolie toe voor extra smeuïgheid.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de fijngehakte knoflook toe. Bak de knoflook kort tot het geurig is, voeg vervolgens de gestoomde groenten toe en roerbak ze gedurende 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de gegrilde kipfilets met de gestoomde groenten en zoete aardappelpuree. Garneer met verse kruiden naar keuze.

Dit recept biedt een heerlijke combinatie van sappige gegrilde kipfilet, knapperige gestoomde groenten en smeuïge zoete aardappelpuree. Het is een voedzaam gerecht met een goede balans tussen eiwitten, groenten en koolhydraten. De toevoeging van verse kruiden zorgt voor extra smaak en vitaliteit. Dit recept is perfect voor een gebalanceerd voedingsschema en helpt je om een gezonde, voedzame maaltijd met kip te bereiden.

NOTFOUND
Terug naar Voeding
Uw advertentie hier?