Gevulde paprika's met mager gehakt en zilvervliesrijst

Ingrediënten:

  1. 4 rode paprika's
  2. 200 gram mager rundergehakt
  3. 1 ui
  4. 2 teentjes knoflook
  5. 100 gram zilvervliesrijst
  6. 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  7. 2 eetlepels olijfolie
  8. Handvol verse peterselie
  9. Handvol verse basilicum
  10. Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  3. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze in een pan met olijfolie.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel sudderen tot het wat dikker wordt.
  7. Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.
  8. Vul de paprika's met het gehakt-rijstmengsel en zet ze in een ovenschaal.
  9. Bak de gevulde paprika's ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Serveer de gevulde paprika's met verse kruiden zoals peterselie en basilicum.

Deze gevulde paprika's met mager gehakt en zilvervliesrijst zijn een voedzame en heerlijke optie voor het avondeten. De paprika's worden gevuld met een mengsel van mager rundergehakt, zilvervliesrijst, groenten en kruiden, en worden vervolgens gebakken tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Dit gerecht zit vol met eiwitten en koolhydraten, en bevat veel groenten, waardoor het een gezonde keuze is voor een avondmaal. Serveer de gevulde paprika's met een salade of een groene groente voor een perfect uitgebalanceerde maaltijd.

NOTFOUND
Terug naar Voeding
Uw advertentie hier?